Certificatul energetic de cine este realizat?

Certificatul energetic al unei construcții este acel document necesar pentru a cunoaște consumurile energetice ale unei clădiri.

Certificatul energetic este obligatoriu a fi realizat la recepția clădirilor, la vânzare-cumpărare sau la închiriere.

Certificatul energetic este făcut de către auditorul energetic.

Posted in Articole legate de constructii | Comments Off on Certificatul energetic de cine este realizat?

Noua Casă va reduce evaziunea din domeniul imobiliar.

Programul Noua Casă va avea o consecință pozitivă asupra impozitelor încasate de către statul român.

Până în acest moment mare parte din piața imobiliară din România era fraudată prin raportări false ale contractelor încheiate.

În condițiile în care prin programul Noua Casa banii vin de la bănci, garantate de către statul român,  sumelor din contract vor fi cele veridice, evaluate. Chiar dacă vor mai fi abateri acestea nu pot fi semnificative.

Posted in Articole legate de constructii | Comments Off on Noua Casă va reduce evaziunea din domeniul imobiliar.

Programul Noua Casă va reporni sectorul construcţiilor

Până acum a funcţionat programul Prima Casă, adică acel program guvernamental care a permis tinerilor să îşi cumpere o casă.

Din punctul meu de vedere acest program a fost un adevărat eşec economic deoarece nu a adus nici un aport la îmbunătăţirea situaţiei economice din ţară. Blocajul imobiliar pentru construcţiile noi a existat în continuare deoarece marea majoritate a tranzacţiilor s-au făcut pe apartament vechi, pentru care  când expiră creditul expiră şi durata lor e viaţă.

Guvernul Boc nu a realizat un program de stimulare a pieţei investiţiilor din România ci un program social de pe care nu a putut trage foloase electorale. Acest lucru deoarece numărul celor afectaţi a fost foarte mic.

Dacă guvernul actual îşi asumă programul “Noua Casă” atunci lucrurile vor sta cu totul diferit. Acesta se va adresa doar achiziţiei de construcţii noi.

Ce va însemna acest lucru?

În primul rând investitorii vor putea să îşi scoată la vânzare proprietăţile şi să îşi lichefieze activele. În acest fel vor avea din nou capital pentru a putea reinvesti. Apoi se va relansa sectorul construcţiilor în mediul privat. Este un lucru foarte bine ştiut că în orice ţară acest sector este unul extrem de important şi care generează efecte atât pe verticală cât şi pe orizontală. Nu trebuie să fii un geniu ca să ştii că sectorul construcţiilor determină o distribuţie uniformă a capitalului în economie datorită numărului mare de agenţi implicaţi. Amintesc aici de: sumedenia de materiale de construcţii care în marea lor majoritate se fabrică în România, amintesc de transportul acestora, amintesc de forţa de muncă implicată, amintesc de serviciile implicate…

Astfel beneficiarii programului guvernamental nu vor mai fi doar o minoritate ci o parte foarte importantă a populaţiei plecând de la investitori, trecând prin furnizorii de materiale şi până la muncitorii de pe şantier.

Nu mai vorbim aici că statul va avea de câştigat enorm. Prin programul Prima Casă se alegea doar cu un impozit amărât plătit la notar pentru tranzacţie. Acum nu va mai fi aşa. Fără să bage nici un ban din buzunar ci doar garatând investiţia statul va încasa aproximativ 50% din valoarea imobilului tranzacţionat. Vor veni bani la buget din taxa de tranzacţionare, impozitul pe profit, impozit pe dividende, taxa pe valoarea adăugată, accizele la carburanţi şi nu mai vorbim de impozitele plătite de angajaţi.

Aceşti bani se vor duce din băncile străine direct în bugetul României care îi poate folosi cu cap pentru alte investiţii publice. De aici începe o adevărată cascadă care va reduce numărul şomerilor dar poate ridica şi salariile şi nivelul de trai.

Inutilizarea acestei soluţii se datorează faptului că ne-am obişnuit să avem acolo oameni politici fără nici o legătură sau experienţă economică. Lucruri banale cu  greu par a fi înţelese de către politicienii români.

Dacă se va introduce programul Noua Casă garantez o creştere economică a României şi ieşirea din zona Gri a creşterii economice.

http://www.luleamariusdorin.ro/2013/01/programul-noua-casa-ar-putea-salva-romania/

 

Posted in Articole legate de constructii | Comments Off on Programul Noua Casă va reporni sectorul construcţiilor

Şase echipe au intrat în finala pentru Muzeul şi Centrul de Educaţie din Moscova

Şase echipe au intrat în etapa finală de selecţie pentru Muzeul şi Centrul de Educaţie al Universităţii de Stat.

Scopul proiectului arhitectural este de a realiza un Muzeu şi Centru de Educaţie pentru Politehnica din Moscova.

Noul centru arhitectural se doreşte a deveni un loc de întâlnire pentru comunitatea ştinţifică din Rusia dar şi internaţională.

În februarie cele şase echipa îşi vor prezenta propunerea de arhitectură pentru ca în martie să se aleagă arhitectul care va proiecta construcţia.

Posted in Articole legate de constructii | Comments Off on Şase echipe au intrat în finala pentru Muzeul şi Centrul de Educaţie din Moscova

Arhitectura lui Zaha Hadid este piratată în China

Deşi are unsprezece proiecte realizate deja în China, iată că marea arhitectă Zaha Hadid a ajuns să fie piratată arhitectural.

Arhitecta se află deja în cursă pentru finalizarea unui complex din Wangjing înainte ca piraţii să finalizeze copia proiectului în Chongqing, o metropolă la marginea de Est a platoului Tibetan.

Arhitecta a declarat pentru o revistă germană că firma care execută pentru “piraţi” se mişcă cu mult mai repede decât cea care deserveşte proiectele la care ea a lucrat.

Nu este pentru prima oară când arhitecta Zaha Hadid este copiată în China. Un proiect realizată de către ea în Austria a fost copiat în cartierul subtropical din Guangdong, China.

sursa http://www.archdaily.com/313492/zaha-hadid-seeing-double-in-china/

 

 

Posted in Articole legate de constructii | Comments Off on Arhitectura lui Zaha Hadid este piratată în China

Începe sezonul de autorizare a construcţiilor.

A trecut perioada de sărbătoare iar arhitecţii s-au întors la muncă. De astăzi a început sezonul de autorizare a construcţiilor.

Cei care vor să se apuce din primăvara de construit pot beneficia de ultima strigare: mergeţi repede la o firmă de arhitectură să vă facă memoriul pentru certificat de urbanism.

Dacă vii acum atunci ai şanse ca în martie aprilie să fie autorizaţia.

Posted in Articole legate de constructii | Comments Off on Începe sezonul de autorizare a construcţiilor.

Arhitectură de excepţie pentru un pod.

Iată un pod cu o arhitectura simplă dar de excepţie. Acesta a fost construit în Saravejo şi proiectat de un grup de tineri arhitecţi.

Posted in Articole legate de constructii | Comments Off on Arhitectură de excepţie pentru un pod.

Preț proiectare arhitectură

Preț proiectare arhitectură

Situația economică din România a determinat ca și în domeniul proiectării de arhitectură prețurile să ajungă la un minim al ultimilor ani.

Prețul de proiectare pentru arhitectură este cuprins între 5-10 euro/mp. Acest preț nu cuprinde și prețul pentru instalații și rezistență.

Prețul poate scădea și până la 2 euro / mp dacă vorbim de suprafețe mari de proiectare.

De exemplu pentru o casă de 200 de mp prețul de proiectare pentru arhitectură este de 1000 de euro/mp.

Acesta este prețul de firmă. Dacă lucrați cu un birou individual prețul poate scădea și până la jumătate.

 

 

Posted in Articole legate de constructii | Comments Off on Preț proiectare arhitectură

12 arhitecți care au marcat lumea

Din timp în timp există mari artiști care modifică fundamental modul în care este percepută lumea sau chiar oamenii din jur.

Și arhitectura este un domeniu larg în care arhitecți cu minți sclipitoare, pot crea perspective uimitoare și minuni arhitecturale.

1. Oscar Niemeyer- este arhitectul considerat tatăl orașului Brasil. Probabil cel mai fericit arhitect, deoarece i s-a oferit șansa de a proiecta de la zero un mega oraș.

2. Antoni Gaudi- este un arhitect catalan. Operele sale se pot vedea prin toată Barcelona. A proiectat și cunoscuta biserică Sagrada Familia care nu este finalizată nici până astăzi.

3.Louis Sullivan- este considerat tatăl arhitecturii moderne. Este un arhitect cu un stil special caracterizat printr-o simplificare de formă, în timp ce detaliile sunt date de forma și funcțiunea clădirii.

4. Frank Gehry- un arhitect care a devenit cunoscut prin reședința sa privită din Santa Monica, California.

5. Ieoh Ming Pei- arhitect care s-a născut în China și care la 17 ani a venit în America. Este un arhitect cunoscut pentru formele sale mari, abstracte și care încorporează elemente din cultura chineză.

6. Alvar Aalto- este unul din arhitecții care și-au pus amprenta asupra arhitecturii din Finlanda.

7. Le Corbusier- nu a fost doar arhitect ci și scriitor, urbanist și pictor.

8. Santiago Calatrava- acest arhitect este născut în Spania și este unul din cei mai mari ingineri , sculptori și arhitecți cunoscuți vreodată. Are proiectate mai mult construcții inginerești.

9. Walter Burley Griffin- este arhitectul american care a proiectat capitala Australiei.

10.Norman Foster- este cel mai mare constructor de birouri din Marea Britanie.A obținut peste 190 de premii și a câștigat peste 50 de concursuri.

11.Zaha Hadid- s-a născut în Irak și este prima arhitectă care a câștigat premiul Nobel pentru arhitectură.

12. Rem Koolhaas- este cel mai puternic și mai influent arhitect din Olanda. A proiectat biblioteca centrală din Seatle.

Posted in Articole legate de constructii | Comments Off on 12 arhitecți care au marcat lumea

Arhitecții de la catedrala neamului, buni de dați la câine.

Arhitecții care  au proiectat Catadrala Neamului sunt pe deplin responsabili de dezastrul arhitectural pe care au ales să îl facă.

Dacă în toată lumea, inclusiv arhitectură religioasă avansează spre noi culmi, iată că în România chiciul ieftin persistă.

Câteva sute de milioane de euro se vor pierde în construirea Catedralei Neamului și în loc să facem ceva de care să fim mândri, am scos de la natfalină un proiect mai vechi pe care l-am scalat.

Cum este posibil ca în secolul XXI, secolul inovației, să preluăm modele vechi de sute de ani, modele împrumutate de la frații noștri slavi și să le scoatem acum ca fiind de bune?

În aceeași măsură Ordinul Arhitecților din România este responsabil că a permis o astfel de abordare. Acest for de reprezentare prin simplu acceptare este vinovat de acest dezastru arhitectural. Cu o astfel de abordare nu vom reuși nicioadată să impunem valori noi la nivel internațional.

 

Posted in Articole legate de constructii | 1 Comment