Din timp în timp există mari artiști care modifică fundamental modul în care este percepută lumea sau chiar oamenii din jur.

Și arhitectura este un domeniu larg în care arhitecți cu minți sclipitoare, pot crea perspective uimitoare și minuni arhitecturale.

1. Oscar Niemeyer- este arhitectul considerat tatăl orașului Brasil. Probabil cel mai fericit arhitect, deoarece i s-a oferit șansa de a proiecta de la zero un mega oraș.

2. Antoni Gaudi- este un arhitect catalan. Operele sale se pot vedea prin toată Barcelona. A proiectat și cunoscuta biserică Sagrada Familia care nu este finalizată nici până astăzi.

3.Louis Sullivan- este considerat tatăl arhitecturii moderne. Este un arhitect cu un stil special caracterizat printr-o simplificare de formă, în timp ce detaliile sunt date de forma și funcțiunea clădirii.

4. Frank Gehry- un arhitect care a devenit cunoscut prin reședința sa privită din Santa Monica, California.

5. Ieoh Ming Pei- arhitect care s-a născut în China și care la 17 ani a venit în America. Este un arhitect cunoscut pentru formele sale mari, abstracte și care încorporează elemente din cultura chineză.

6. Alvar Aalto- este unul din arhitecții care și-au pus amprenta asupra arhitecturii din Finlanda.

7. Le Corbusier- nu a fost doar arhitect ci și scriitor, urbanist și pictor.

8. Santiago Calatrava- acest arhitect este născut în Spania și este unul din cei mai mari ingineri , sculptori și arhitecți cunoscuți vreodată. Are proiectate mai mult construcții inginerești.

9. Walter Burley Griffin- este arhitectul american care a proiectat capitala Australiei.

10.Norman Foster- este cel mai mare constructor de birouri din Marea Britanie.A obținut peste 190 de premii și a câștigat peste 50 de concursuri.

11.Zaha Hadid- s-a născut în Irak și este prima arhitectă care a câștigat premiul Nobel pentru arhitectură.

12. Rem Koolhaas- este cel mai puternic și mai influent arhitect din Olanda. A proiectat biblioteca centrală din Seatle.