Ce este autorizatia de construire?

Autorizatia de construire este acel document emis de catre primarie care va confera dreptul legal de a construi. Este interzisa demararea unei constructii fara ca aceasta sa aibe obtinuta autorizatia de construire.

In cat timp se obtine autorizatia de construire?

Termenul legal de obtinere al autorizatiei de construire din momentul in care s-a depus intreaga documentatie este de 30 de zile .

Cine emite autorizatia de construire?

Autorizatia de construire este emisa in general de catre primaria pe raza careia se afla terenul pe care se va construi.

Cat timp este valabila autorizatia de construire?

Autorizatia de construire este valabila 12 luni. In aceasta perioada beneficiarul trebuie sa inceapa demararea lucrarilor de constructie. Prelungirea autorizatiei de construire se poate face o singura data cu inca 1 an. Termenul de executie al lucrarilor mentionat in autorizatia de construire este luat in considerare din momentul in care s-a inceput executia.

Pe baza caror documente se emite autorizatia de construire?

Autorizatia de construire se emite pe baza urmatoarelor documente: cerere de obtinere a autorizatiei de construire, copie legalizata act de proprietate, copii acte cadastrale, copie acte de identificare beneficiar, copie certificat de urbanism, copii avize si acorduri solicitate prin certificatul de urbanism, studii de specialitate, proiect tehnic arhitectura, rezistenta, instalatii faza de autorizatie.

Dacă sunteți în căutarea unui expert tehnic în construcții sau doriți să aflați care este rolul acestuia intrați aici.

Cine intocmeste proiectul tehnic?

Piesa principala a documentatiei de autorizare si celei de obtinere a avizelor si acordurilor din certificatul de urbanism, este proiectul tehnic. Proiectul tehnic este intocmit de catre o echipa de specialisti formata din arhitecti, structuristi si instalatori.

In cat timp pot executa o constructie?

Durata de executie a unei constructiei nu este impusa de catre avizator ci se solicita de catre beneficiar prin cererea de autorizatie de construire. Doar durata autorizatiei este fixa de 12 luni.

În procesul de proiectare rolul verificatorului de proiecte este foarte important. Dacă doriți mai multe informații despre verificatorul de proiecte sau sunteți în căutarea unui verificator de proiecte intrați aici.

Cine are responsabilitatea legala de a obtine autorizatia de construire?

Autorizatia de construire conform legii trebuie obtinuta de catre beneficiarul acelei investitii. Autorizatia de construire are la baza proiectul tehnic intocmit de catre un arhitect, dar nu acesta este responsabil de obtinerea autorizatiei, decat daca contractual isi asuma acest lucru.

Cat costa sa obtin autorizatia de construire?

Toate cheltuielile pana la obtinerea autorizatiei de construire, inclusiv proiectul tehnic si contravaloarea avizelor si acordurilor, ajung la aproximativ 5-7% din valoarea investitiei.

Proiectarea unei construcții reprezintă un proces complet. Iată aici cât mai multe informații despre acest lucru.